Trull Residence / in situ studio

first_imgArchDaily “COPY” Trull Residence / in situ studioSave this projectSaveTrull Residence / in situ studio Architects: in situ studio Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/894177/trull-residence-in-situ-studio Clipboard Area:  3 ft² Year Completion year of this architecture project 2017 Save this picture!© Keith IsaacsCurated by María Francisca González Share United States Manufacturers: VELUX Commercial, Boral, Oldcastle APG, Sierra Pacific Windows, Cor-A-VentSave this picture!© Keith IsaacsRecommended ProductsWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornWoodBruagBalcony BalustradesText description provided by the architects. The Trull Residence is on a small corner lot in the suburbs. The lot is long north to south, with driveway access from the north and southern views of a forest and pond. The main view of the house from the street is from the east. The house is divided into two pieces – a solid sleeping volume and an open living pavilion – connected by a glass entry hall. A walled lawn, patio, screened porch, and south-facing deck surround the living pavilion on three sides, forming a network of private outdoor spaces overlooking the forest and pond.Save this picture!© Keith IsaacsSave this picture!PlanSave this picture!© Keith IsaacsOur clients wanted a relatively large, single level house with expansive, constructed outdoor spaces. They are also very private people. Both of these priorities were at odds with the small corner lot they had purchased. The house relates to the street in an opposite manner to neighboring houses. Private and support spaces – bedrooms, bathrooms, office, laundry, and a large workshop – are in a solid volume at the street corner. Primary living spaces are in a glass pavilion at the back corner, overlooking the forest and pond and screened from the street by the private volumes. The main entry is not on the street, but is located at the center of the site, between the private and public volumes, accessing the house from the rear into a glass hall that connects the private and public spaces. The east façade reveals these distinct parts of the house – the grounded bedroom volume to the north, the glass connecting hall offering a glimpse to otherwise secluded outdoor spaces, and the living pavilion lifting above the site to view the forest and pond. A thin, low roof sweeps over the entire house.Save this picture!© Keith IsaacsThe house and outdoor spaces are built on a concrete foundation with CMU foundation walls. The bedroom volume is framed primarily with wood, and the living pavilion is made primarily of a steel frame. The roof is broad and thin, with four-foot eaves tapering to a six-inch fascia. The grounded bedroom volume, exposed foundation walls, and site walls are clad or formed with a burnished CMU, making them appear very solid. The lifted living pavilion is glass and wood, resting atop the constructed landscape and surrounded by CMU site walls. The house was carefully dimensioned so that no CMU blocks were cut during construction. Though the site falls nearly nine feet from the driveway entry to the southern end, the drive, carport, entry walk, walled yard, patio, southern deck, and all interior spaces are at the same level.Save this picture!© Keith IsaacsProject gallerySee allShow lessProvencher_Roy Envisions Futureproof Timber Vertical Campus Building For TorontoArchitecture NewsLebanon Pavilion at 2018 Venice Biennale To Reflect on The Built Environment Through…Architecture News Share Projectscenter_img “COPY” Trull Residence / in situ studio Residential Architecture Year:  Photographs:  Keith Isaacs Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officein situ studioOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCaryUnited StatesPublished on May 12, 2018Cite: “Trull Residence / in situ studio” 12 May 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/894177/trull-residence-in-situ-studio Clipboard CopyResidential Architecture, Houses•Cary, United States Photographslast_img read more