HGCNH House / Code Architectural Design

first_img Text description provided by the architects. Located in the town of Shikaoi-cho in Hokkaido, this house was built for a husband and wife couple and their child on the same plot of land as their parents’ house. Although the space that divides the house from the neighboring building is unusually large – almost inconceivably so for an urban downtown setting – the site does not offer a good, unobstructed view of the vast natural expanse that surrounds the property. Save this picture!Recommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsIn addition to determining an appropriate height for the house that would take into account the amount of light reaching the existing house occupied by the clients’ parents, our design also made effective use of the housing components that extended up until the depth of frost penetration. Save this picture!Floor PlanThis partially split-level house consists of approximately 1.5 layers (for a total height of 4100mm). The large porch space, which is continuous with the entrance hall, functions as a kind of buffer zone dividing the house from the outdoors, offering its inhabitants a gentle, gradual transition towards the interior. Save this picture!We felt that certain adjustments were necessary to prevent this sort of single-roomed space from creating a monotonous impression. Although the living, dining and kitchen area is located along the south-facing side of the house, it is also situated uncomfortably close to the street that runs just alongside the building. As such, we decide to punctuate the wall with a scattered assortment of windows in various shapes and sizes instead of creating a single, large window. These openings offer the inhabitants multiple functions and meanings – varied glimpses of the sky through each window, a momentary peek at the landscape outside, or the ornamental touches that adorn the storage shelves. Save this picture!Wooden louvers were installed over the large open windows facing east-west not in order to cut the building off from its exterior, but rather to create a loose sense of connection to the outside. Save this picture!Sections and ElevationCentered on a traditional Japanese doma dirt floor area, this house promises to bring family members closer together, receive friends with ready hospitality, and create a sense of easy connection to the local community.Save this picture!Project gallerySee allShow lessBeton Hala Waterfront Center proposal / Djordje AlfirevicArticlesExhibition: (IM)PURE, (IN)FORMAL, (UN)BUILTArticles Share Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/144061/hgcnh-house-code-architectural-design Clipboard Japan “COPY” Architects: Code Architectural Design Year Completion year of this architecture project Houses CopyHouses•Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/144061/hgcnh-house-code-architectural-design Clipboard HGCNH House / Code Architectural DesignSave this projectSaveHGCNH House / Code Architectural Design Save this picture!+ 16 Share Year:  HGCNH House / Code Architectural Design 2009 “COPY” ArchDaily CopyAbout this officeCode Architectural DesignOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesJapanPublished on June 18, 2011Cite: “HGCNH House / Code Architectural Design” 18 Jun 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSafety Window Films in Associated Watch and Jewelry BuyersFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MWindowsAir-LuxSliding Windows for High-Rise BuildingsSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassGlassLAMILUXGlass Roof PR60Manuals & AdviceSikaFirestop SystemsMetal PanelsAmerican MetalcraftRainscreen – RS300Curtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWaste Containers / Recycling BinsPunto DesignLitter Bin – PapilonSound BoothsFramerySoundproof Phone Booths – Framery OneCarpetsnanimarquinaRugs – ShadeMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?HGCNH House / Code Architectural Design是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more